profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

agenda
  twitter

  Kruimeltjes van aandachtige betrokkenheid: ‘Ze overrompelt me enigszins met haar waterval aan enthousiasme en vriendelijkheid’ nivoz.nl/nl/kruimeltjes…

  Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Hootsuite Inc.

  facebook
  Onderwijsavond Gert Biesta en Luc Stevens (uitverkocht): ‘Volwassenheid gewogen: Onderwijs op menselijke maat’

  27 juni 2017

  robvanderpoel

  Geplaatst in:

  Gert Biesta en Luc Stevens sluiten op woensdag 6 juni 2018 het jaarprogramma af van de serie Onderwijsavonden in Driebergen. De titel van de lezing luidt: Volwassenheid gewogen: Onderwijs op menselijke maat.

  De avond is met 275 bezoekers uitverkocht, maar zal door de grote belangstelling ook via een live-streaming te volgen zijn. De link vind je hier. Alle Onderwijsavonden beginnen om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er inloop mogelijk.

  Op deze laatste avond worden de verschillende perspectieven uit de voorgaande zes Onderwijsavonden bij elkaar gebracht. Deze sessie zou uitzicht moeten kunnen geven door oriëntaties aan te bieden in de zin van een kader voor het gesprek over ‘de pedagogische opdracht’.

  De reeks Onderwijsavonden in Driebergen staan in het teken van het begrip volwassenheid, ons jaarthema. Een verkenning van dat begrip biedt een mogelijke ingang om jouw pedagogische opdracht handen en voeten te geven en verder in praktijksituaties te concretiseren. Eerder leverden Désanne van Brederode (6 september), Iliass El Hadioui (5 oktober), Hans Boutellier (15 november) en Joep Dohmen (11 januari), Jan Derksen  (7 maart) en Arjen Wals (12 april) hun bijdrage hieraan.

  In de voorbije schooljaren heeft stichting NIVOZ een groot aantal gerenommeerde sprekers ontvangen: hoogleraren, onderzoekers en praktijkmensen met recht van spreken, een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en/of soms internationale allure. De serie Onderwijsavonden in Driebergen heeft daardoor een reputatie opgebouwd. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden eerder hun weg naar theater Maitland op landgoed De Horst.

  Meer over Gert Biesta
  NIVOZ-leerstoelhouder ‘Pedagogische dimensies’ aan de Universiteit van Humanistiek, tevens hoogleraar Educatie aan de Brunel Universiteit London. Biesta (1957) is sinds 2015 geassocieerd lid van de Onderwijsraad in Nederland.

  Meer over Luc Stevens
  Luc Stevens (1941) is founding father van stichting NIVOZ en emeritus hoogleraar orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht.

  Kaarten en passe-partout voor nieuwe schooljaar 2018-2019

  U kunt vanaf 10 mei a.s. kaarten bestellen of een passe-partoutkaart aanschaffen voor vijf Onderwijsavonden in het nieuwe schooljaar.  Een Onderwijsavond vindt opnieuw plaats in het sfeervolle theater Maitland en de entreeprijs is 32,50 euro. Voor een passe-partoutkaart betaalt u 125 euro. Maar wie voor 1 juli een kaart koopt, betaalt slechts 100 euro. Wie tenminste vijf Onderwijsavonden aanwezig is – krijgt een aantekening van 10 register-uren in het lerarenregister.

  Wilt u met een schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 0343-556750 of info@nivoz.nl

   

  Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie