profiel

admin HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

agenda
  twitter

  Kruimeltjes van aandachtige betrokkenheid: ‘Ze overrompelt me enigszins met haar waterval aan enthousiasme en vriendelijkheid’ nivoz.nl/nl/kruimeltjes…

  Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Hootsuite Inc.

  facebook
  Welkom

  Welkom als bezoeker op deze website.

  Platform hetkind is  een van de vier pijlers waarmee stichting NIVOZ haar missie tracht te realiseren: het sterken van leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht,en daarmee in hun pedagogisch handelen. Via online verhalen en publicaties willen we jou als bezoeker laten deelnemen aan een meer fundamenteel gesprek over goed onderwijs en de vele (pedagogische) keuzes die je daarin maakt.

  In het lopende schooljaar 2017-2018 onderzoekt NIVOZ het begrip ‘volwassenheid’. Dat gebeurt ook in de andere drie pijlers: NIVOZ-opleidingen, NIVOZ-podium en NIVOZ-denktank. Een nadere verkenning van dat begrip – vanuit verschillende perspectieven en domeinen – helpt ons in de legitimering van ons eigen werk en in de dagelijkse, complexe en onvoorspelbare onderwijs- en opvoedpraktijk. De inhoud van alle Onderwijsavonden en masterclasses (NIVOZ-podium) staan in het teken van het begrip volwassenheid, dan wel een specifiek deelthema of perspectief.

  Op NIVOZ-platform hetkind ligt een schat aan lezenswaardige artikelen, meer dan 5000 stuks. Ze zijn gecategoriseerd naar thema en naar vorm. Duizenden onderwijsbetrokkenen lezen dagelijks de verhalen, blogs en artikelen. Ze maken studie van theorieën en verdiepen zich in onderzoek. Maar ze doen ook zelf mee, door hun eigen dilemma’s, vragen en ervaringen te beschrijven en te delen. Wie zijn die mensen? Onderwijzers, opvoeders en betrokkenen die het appèl op en de urgentie van goed onderwijs ervaren en het belang van een eigen pedagogische opdracht daarin. Iedere dag weer. Ze vormen een groep die via eigen persoonlijke ontwikkeling als mens het verschil maakt, om te beginnen in de eigen directe omgeving. Vanaf 2010 hebben meer dan 100.000 mensen zich langs deze weg laten inspireren, door een bezoek aan de website, door nieuwsbrieven te lezen en die ook weer te delen via sociale media of in de eigen onderwijskring.

  Aan hetkind.org kunt u ook zelf bijdragen. Meer dan duizend mensen gingen u met een eigen geschreven blog/verhaal voor. Mail naar redactie@hetkind.org

  Lees meer over NIVOZ

  Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie