profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

agenda
  twitter
  facebook
  TEdx-Talk Zoe Weil: ‘We need to graduate a generation of “solutionaries”‘

  31 juli 2015

  gabrielletaus

  Zoe Weil is (mede)oprichter van het ‘Institute for Humane Education‘ en zet zich in voor meer humaniteit en duurzaamheid. In haar Tedx-Talk vraagt ze zich af waarom ze als 15-jarige zo gefascineerd was door de serie Star Trek. Haar antwoord? Deze wereld bevond zich in een vergevorderd stadium waarin de aardse problemen opgelost waren. En dat is nou precies het streven van Weil. Haar oplossing is duidelijk: onderwijs. Onderwijs in de breedste zin van het woord, om kinderen van nu op te leiden tot een generatie van ‘oplossers’, of in haar woorden, ‘solutionaries’.

  Een greep uit Weils inleidende, inspirerende woorden:

  ‘I realise the word “schooling” is probably one of the most uninspiring words in the English language. But that’s because we have a very small perception of what schooling can be. If we ask people: “What’s the purpose of schooling?”, most of them are going to say something like this: “Well, it’s to provide the basics of verbal, mathematical, scrientific, literacy so that our graduates can find jobs and compete in the global economy.”

  ‘We need a bigger vision for the purpose of schooling. And I believe that is should be this: That we provide every student with the knowledge, the tools and the motivation to be conscientious choice-makers and engaged change-makers for a restored, healthy and humane world for all. Or another way of putting it: I believe that we need to graduate a generation of solutionaries.’

  Hieronder is de hele Tedx-Talk te bekijken.

  Zoe Weil is mede-oprichter en directeur van het Institute for Humane Education (IHE). IHE heeft als missie een wereld creëren waarin we allemaal humaan, duurzaam en in vrede met elkaar kunnen leven. Het instituut doet dat door mensen te trainen om humane onderwijzer te worden die andere leren over de grote ‘issues’ van onze tijd en mensen inspireren om een verschil te maken. 

   

  Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie