profiel

Natasja de Kroon


Natasja-de-Kroon
Bekijk mijn profiel

agenda
  twitter

  ‘Rond directe instructie heerst nogal wat spraakverwarring.’ Onderwijsonderzoeker Tim Surma doet onderzoek naar didactiek, schreef er een boek over en deelt de kern ervan op klasse.be met Stijn Govaerts. nivoz.nl/nl/veel-van-wa… pic.twitter.com/BbjS5V24u3

  Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Hootsuite Inc.

  facebook
  Ouder zijn: ‘Ik realiseer me eens te meer dat ik geen idee heb of ik het goed doe’

  23 april 2015

  Natasja-de-Kroon

  Geplaatst in: Partnerschap,

  Niemand van ons weet precies hoe dat moet, ouder zijn. Het is moeilijk, uitdagend, prachtig, verrijkend, angstaanjagend en ja, soms ook frustrerend. Vaak missen we in onze omgeving mensen met wie we kunnen delen hoe het nu echt met ons gaat, als ouder en als mens. Juist daarom vindt Natasja de Kroon het belangrijk om ouders bij elkaar te brengen, zoals dat op donderdag 4 juni gebeurt in Amstelveen. Dat gebeurt met de Met de grondleggers van Challenge Day, Rich en Yvonne John St. Dutra. Haar blog raakt de kern: ‘Ik realiseer me eens te meer dat ik geen idee heb of ik het goed doe. Wat de opvoedboekjes hierover zeggen. Het enige wat ik weet is dat ik het probeer. Elke dag opnieuw.’

  richWoensdagavond half negen. Tevreden zak ik op de bank. Rust. Of toch niet? Voetjes op de trap. Een kus, knuffel en weer terug naar bed. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar het lukt niet. Steeds opnieuw komt hij naar beneden. Zijn ziel onder de arm. Hij is bang. Bang om dood te gaan. Voor wat er volgt op dit leven. Hij kan niet geloven dat er dan niks meer is.

  Zware onderwerpen voor een gewone woensdagavond. Een avond waarop ik mezelf rust had beloofd. Ik zoek in mijn hoofd naar worden. Weet niet hoe te reageren. Niets heeft me voor kunnen bereiden op dit gesprek. Wat kan ik doen om hem te erkennen, te troosten? Bij gebrek aan woorden knuffel ik hem. En laat hem vertellen wat hij nodig heeft. En hoe hij het voor zich ziet. Het is laat als we samen weer de trap op lopen. Ik pak mijn boek en ga naast hem in bed zitten lezen. Heel langzaam zie ik hem tot rust komen. Eindelijk geeft hij zich over. De armen gestrekt naast zijn hoofd. En ik realiseer me eens te meer dat ik geen idee heb of ik het goed doe. Wat de opvoedboekjes hierover zeggen. Het enige wat ik weet is dat ik het probeer. Elke dag opnieuw.

  De volgende ochtend zijn we samen. Voor de derde dag op rij blijft mijn mannetje thuis, geveld door een hersenschudding. En voor de derde dag kruip ik achter mijn laptop. Hij vraagt of ik met hem met de Playmobil wil. En ik denk aan alle dingen die op mij wachten. Ik zie zijn verlangende blik. En neem een besluit. Mijn takenlijst moet wachten. Ik wil er zijn, voor hem, nu. Want ineens realiseer ik me dat dit niet meer zo lang gaat duren. Dat hij mij binnenkort niet meer zo nodig heeft. En dat ik dan spijt krijg van al die momenten dat ik niet met hem speelde, om zogenaamd belangrijke dingen te doen.

  Opvoeden, ik vind het moeilijk. En volgens mij ben ik niet de enige. Maar ik merk dat het mij helpt om er met andere ouders over te praten. Dat het delen me lichter maakt. En daarom vind ik het belangrijk om avonden te organiseren voor ouders. Om elkaar te ontmoeten. Zodat we samen het verschil kunnen maken in het leven van onze kinderen.

  Na het grote succes van de eerste Parents Night organiseren we namens de Geluksvogels – op donderdag 4 juni 2015 weer een nieuwe avond samen met de grondleggers van Challenge Day (Rich en Yvonne John St. Dutra). Een bijzondere avond, deze keer in Amstelveen, die je niet mag missen. D De avond staat geheel in het teken van ‘de gelukkige ouder’. Omdat wij geloven dat jouw geluk bijdraagt aan het geluk van je kind. Je krijgt volop de kans om samen met andere ouders jouw twijfels, zorgen, dromen, wensen over je opvoeding te delen. En alleen al door dat te delen, zul je je lichter voelen. Want, je bent niet alleen.

  Niemand van ons weet precies hoe dat moet, ouder zijn. Het is moeilijk, uitdagend, prachtig, verrijkend, angstaanjagend en ja, soms ook frustrerend. Vaak missen we in onze omgeving mensen met wie we kunnen delen hoe het nu echt met ons gaat, als ouder en als mens. Juist daarom vinden wij het belangrijk om ouders bij elkaar te brengen. Naast de kans om te delen krijg je tijdens deze avond een aantal tools om (nog) beter met je kind(eren) te communiceren en, vooral, meer te kunnen genieten van het ouderschap!

  geluksvogelsDEF logo geluksvogelsZin in een leuke bijzondere ontroerende life-changing avond met lieve bijzondere warme mensen om je heen?
  Meld je dan nu aan via info@geluksvogels.org. Wij hebben er zin in!

  Amstelveen – 4 juni
  Tijd: 18.00 – 22.00 uur
  Plaats: Sportlaan 27, 1185 TB Amstelveen
  Kosten: €45 p.p.

   

   


  Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie