profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

agenda
  twitter

  Rikie van Blijswijk bespreekt het nieuwe boek van Alexandra van der Hilst, "Choreografisch creëren als strategie" met een voorbeeld van de betekenis ervan voor een schoolteam. @deleerschool nivoz.nl/nl/boek-choreo… pic.twitter.com/wPcNizMVat

  Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web App

  facebook
  Hartcoherentie op SBO de Zeearend: ‘Rust en balans, zelfs ná spannende toetsen’

  24 september 2013

  Annonay Andersson

  Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

   Wim Gijzen laat door middel van  ‘hartcoherentietraining’  het hart regelmatig  kloppen, waardoor de rust in lichaam en geest terugkeert. Na jaren met volwassenen te hebben gewerkt, introduceert hij de methode nu op basisscholen in Noordholland. De docenten van SBO de Zeearend in Beverwijk hebben een training  gekregen. ‘Het helpt om goed met stress en emoties om te gaan en de kinderen zijn meer ontspannen na een toets.’ 

  hart

  Hartcoherentie stamt van de Amerikaanse methode HeartMath.Deze methode werd onder andere bedacht door Howard Martin. Hij vertelt hierover in zijn TEDxSantaCruz talk ‘Engaging the Intelligence of the Heart‘. Hij beschrijft de bijzondere kwaliteiten, ‘intelligenties’ van het hart zoals het kunnen ervaren van de emoties liefde en compassie of het maken van een diepe connectie met jezelf of anderen. Volgens Martin krijg je normaal gesproken geen toegang tot deze kwaliteiten, totdat je leert om het hartritme te reguleren, waardoor je er makkelijker ‘bijkan.’

  In 2009 is Wim Gijzen – van oorsprong fysiotherapeut – met hartcoherentietrainingen gestart. Hij biedt het aan scholen, bedrijven of individuen. Gijzen: ‘Woorden zijn gewoon woorden, zonder hart hebben ze geen betekenis’

  In de  trainingen maakt hij gebruik van biofeedbacksoftware. Via een oorsensor wordt je hartritme getoond op een computerscherm of iPhone/iPad. Door training leer je jouw hartritme in balans te brengen. Het hartritme heeft diepgaande invloed op breinfuncties. Een coherent, gelijkmatig ritme helpt prestaties verbeteren. Het geeft zelfregie over gezondheid en gedrag. Het biedt een ‘reset’ knop om na fysieke of emotionele tegenslagen flexibel terug te veren.

  Hartcoherentie op SBO de Zeearend

  TEDxSantaCruz talk ‘Engaging the Intelligence of the Heart’  – Howard Martin

  Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie