profiel

Micha de Winter


Micha-de-Winter
Bekijk mijn profiel

agenda
  twitter

  Prachtige longread van Hester IJsseling op @DidactiefOnline (14/7/19), over de vraag of persoonsvorming een plek kan/moet krijgen in #curriculum. Wij mogen 'm ook delen.nivoz.nl/nl/ruimte-voor… pic.twitter.com/H8W3TOQBzO

  Ongeveer 11 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Hootsuite Inc.

  facebook
  Micha de Winter over etikettering: ‘Er zit weinig rem op het systeem’

  21 april 2012

  Micha-de-Winter

  Micha de Winter over etikettering en rugzakjes die de vraag naar hulp in het onderwijs enorm heeft aangejaagd. Het interview met KRO’s Brandpunt vond in juni 2011 plaats. ”Er zijn veel voorbeelden van kinderen die op grond van een signaal, dus niet van een diagnose, allerlei hulpprogramma’s worden ingestuurd: ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’, dat is wat men lijkt te denken.” De Winter is een van de sprekers het komende schooljaar op de zevende onderwijsavonden op landgoed De Horst in Driebergen. Volg de aankondigingen op hetkind!

  In dit interview vertelt De Winter  over een moeder die het niet nodig vond haar kind Ritalin te geven en later ontdekte dat zij in een dossier werd omschreven als een ‘zorgmijdende moeder’. Interviewer Fons de Poel: ‘We zijn doorgeschoten?’ De Winter: ‘Er zit weinig rem op dit systeem. […] Het is ook een voordehandliggende manier om allerlei problemen op te lossen. Maar de aard van die problemen ligt in de manier waarop wij met de problemen omgaan. Er zijn nu eenmaal drukke kinderen.’

  ‘Als dat dan op een gegeven moment spaak loopt – dat succesvolle project ‘kind’ – dan zijn er maar weinig andere wegen dan er een stoornis van te maken, of in ieder geval een hulpvraag voor de deskundigen. […] We zoeken de professionals op om onze misère op te lossen.’

  Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

  Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie