profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

agenda
  twitter

  Rikie van Blijswijk bespreekt het nieuwe boek van Alexandra van der Hilst, "Choreografisch creëren als strategie" met een voorbeeld van de betekenis ervan voor een schoolteam. @deleerschool nivoz.nl/nl/boek-choreo… pic.twitter.com/wPcNizMVat

  Gisteren op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web App

  facebook
  Bekroonde documentaire Mr. Kanamori: ‘Children full of life’

  27 oktober 2011

  robvanderpoel

  Mr. Kanamori in groep 6 van de school in Kanazawa, dichtbij Tokyo. (Bron: You Tube)

  De bekroonde documentaire ‘Children full of life’ biedt een indringend beeldverslag van Mr. Toshiro Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen. Inmiddels is de film door veel leerkrachten en onderwijsbegeleiders bekeken. En de reacties zijn telkens hetzelfde: mensen zijn diep onder de indruk.

  Kanamori, filosoof en cultuurhistorisch vrijdenker met een krachtige mensvisie heeft een wens: Kinderen leren samen gelukkig te worden. De documentaire is voor Japanse begrippen uitzonderlijk, maar ook binnen onze context zeer bijzonder. Mr. Kanamori (in de documentaire uit 2003 57 jaar) is al meer dan 30 jaar leerkracht. Regelmatig bezoeken leerkrachten zijn lessen vanwege zijn bijzondere visie en aanpak: Hij moedigt kinderen aan plezier te hebben en vertelt dat de kinderen zowel hun eigen sterke kanten als die van hun vrienden moeten bevestigen en laten bevestigen. Hij wil een klas waar kinderen een sterke emotionele band hebben en reikt ideeën aan hoe dat in het leven kan.

  De documentaire is in vijf delen geknipt en biedt interessante gespreksstof.

  Tijdens het bezoek van meester Kanamori aan Nederland (3-12 september 2012) – op initiatief van hetkind.org en in samenwerking met meer dan 17 partners –  hebben bijna 5000 mensen de Japanse leraar kunnen ontmoeten. Kanamori gaf Levenslessen door héél Nederland. Voor een groot deel van de artikelen, bijdragen, foto’s, boeken en specials verwijzen we naar deze link.
  Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie